Esybox Max Blog

28/08/2023

Overal de juiste waterdruk met de Esybox Max

VOOR GROTE VERBRUIKERS MET NOOD AAN BETROUWBAARHEID

Veel gebouwen en bedrijven verbruiken niet alleen heel wat water, maar rekenen bovenal op een constante druk. Of dit nu in de kelder is of op de hoogste verdieping, het is vaak van het grootste belang dat het water vlot en betrouwbaar beschikbaar is. Dit is zeker het geval voor het Ziekenhuis Oost-Limburg in Maaseik: het onlangs neergepote complex wilde meteen kunnen vertrouwen op de juiste waterdruk op de juiste plek. Hiervoor rekende men op de Esybox Max van DAB Pumps, een compacte drukverhoger met mogelijkheden voor de toekomst. Afnemer Delicon installeerde het toestel ter plekke en krijgt enkel lof te horen over deze productlijn.

ESYBOX LINE

De Esybox van DAB Pumps is een compacte drukverhogingsset met hoge prestaties en verhoogde efficiëntie. De beperkte omvang zorgt er niet alleen voor dat de set bijzonder makkelijk te installeren is, maar ook dat er weinig plaats moet worden voorzien in het ontwerp. "Bovendien kan de Esybox eenvoudig geïnstalleerd worden in een bestaand watercircuit. Wij kunnen alle koppelingen van de Esybox naar de bestaande waterleidingen voorzien, waardoor het een bijzonder flexibel systeem is", zegt Dries Delien, oprichter van Delicon.

Bepaalde waterverbruikers hebben nood aan een gegarandeerde toevoer van water onder de juiste druk. Zo kan een hotel niet zomaar zonder goed werkende douches vallen. Daarom kan men eenvoudig meerdere Esybox-systemen parallel schakelen: van twee tot vier pompen. Deze pompen werken synchroon en ontlasten zo elkaar. Bij falen van een van de pompen, neemt de rest dan dat aandeel in het systeem over.

ESYBOX MAX

De Esybox Max is de nieuwste telg binnen de Esybox Line. Deze pompen zijn nu nog handiger en flexibeler. Ook hier blijft het compacte formaat een absolute troef. De installatie bestaat uit een dock die geplaatst wordt en waarop de pompen zelf worden vastgeklikt. Hierdoor is het kinderspel om een pomp te vervangen: plug and play met drukverhogers. Het is bovendien mogelijk om een dock te installeren die voorzien is van extra slots om bijkomende pompen te plaatsen. Indien er in de toekomst meer capaciteit zou nodig zijn, dan kan er eenvoudig een extra pomp geplaatst worden.

"Het compacte formaat zorgt er uiteraard voor dat de pompen bijzonder makkelijk te transporteren en te installeren zijn. Voor ons is dit van groot belang, want ook de klant geniet van een snelle service. De eenheden zijn eenvoudig te dragen via een handvat, waarbij oudere generaties soms een kraan nodig hadden," stelt Delien.

Onderhoud verloopt bijzonder efficiënt: de pompen zijn verbonden met de DConnect-module van DAB Pumps. Zo is het mogelijk om vanop afstand de gegevens van de pompen uit te lezen en storingen te detecteren. Veel kan dus vanop afstand opgelost worden, maar Delicon voorziet een permanente service om klanten snel bij te staan.

ZOL MAASEIK

In het Ziekenhuis Oost-Limburg in Maaseik was een goede drukverhoger van het grootste belang. Op het bovenste verdiep worden immers allerlei medische instrumenten ontsmet, waarbij een uitgebreide procedure wordt doorlopen. Verder rekenen patiënten overal op een goed werkend toilet en douche. Water onder de juiste druk is dus cruciaal om het ziekenhuis vlot te doen draaien.

Delicon werd benaderd om dit vraagstuk op te lossen en zij stelden al snel de Esybox Max voor. "We zijn merkonafhankelijk, maar rekenen toch erg vaak op pompen van DAB Pumps. Deze zijn erg betrouwbaar en bieden zeer goede kwaliteit voor hun prijs. Bovendien zijn we erg tevreden van de samenwerking met de mensen daar. Of je nu een grote of kleine afnemer bent, je wordt steeds als een volwaardige partner behandeld," aldus Delien.

Dries Delien van Delicon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vooral opvalt, is de bijzonder kleine voetafdruk van de uiteindelijke installatie. Er worden slechts twee pompen gebruikt: één exemplaar volstaat in principe, maar een back-up is onontbeerlijk in deze setting. Met een gebruikte ruimte van minder dan één kubieke meter vallen deze pompen in zowel nieuwbouwprojecten als renovaties onder te brengen. Door hun betrouwbaarheid en energiezuinig verbruik zijn ze volledig klaar voor de toekomst, wat de specifieke noden ook mogen zijn.

 

Artikel geschreven door PMG Media - Projecto ook hier te lezen