foto bas raben & dab

30/01/2023

DAB Pumps kiest voor Raben als logistieke partner

Raben Netherlands B.V., onderdeel van Raben Group, heeft een meerjarige overeenkomst getekend met DAB Pumps, een toonaangevende multinational op het gebied van technologieën voor de behandeling en het beheer van water.

 

 

 

Nadat Raben in 2020 gestart is met 24-uurs zendingen in de Benelux, zet de logistieke dienstverlener nu een volgende stap in de uitbreiding en ontwikkeling van deze dienstverlening. Vanaf 2023 levert Raben uitgebreide logisitieke diensten op het gebied van warehousing en distributie voor DAB Pumps in de Benelux vanuit het logistieke centrum in Etten-Leur.


De samenwerking heeft voor beide partijen een belangrijke strategische waarde in het versterken en ontwikkelen van de internationale activiteiten. Met een eigen distributienetwerk in 16 Europese landen met ruim 160 eigen vestigingen levert Raben Group een geïntegreerde supply chain oplossing waarmee DAB Pumps profiteert van klantgerichte oplossingen, zoals een uitstekende traceability van zendingen, snelle en betrouwbare leadtimes en een goede connectie met het achterland, waaronder met name Duitsland, Polen en Tsjechië.


Raben zal vanuit haar distributiecentrum in Etten-Leur de opslag en distributie van alle DAB producten verzorgen. Met een combinatie van aanvullende diensten verzorgt Raben een logistieke totaaloplossing waarmee het DAB Pumps meer ruimte biedt om volledig op de core business te focussen. Om een efficiënte en betrouwbare distributie van goederen mogelijk te maken worden geavanceerde besturingssystemen van beide partijen gekoppeld met EDI.


“In 2022 ontwikkelde een speciaal internationaal team binnen DAB de nieuwe distributiestructuur in Europa voor Nederland, België en Ierland. De outsourcing oplossing werd bestudeerd in lijn met onze missie van DAB Distributie Strategie: oplossingen op maat voor specifieke marktbehoeften. Het doel is om een hoog niveau van betrouwbaarheid te bieden met onze logistieke dienstverlening, het bewustzijn van de behoeften van onze klanten te vergroten en de flexibiliteit te bereiken bij veranderingen die de markt vereist'', zegt Claudia Bocchese, Group Distribution Manager bij DAB Pumps S.p.a.


“Met onze geografisch gunstig gelegen locatie tussen de wereldhavens in Antwerpen en Rotterdam, alsmede onze sterke intermodale connectie met Italië, kunnen we vanuit Etten-Leur een groot netwerk bedienen. We zijn trots dat DAB Pumps onze aanpak en inspanningen om een moderne en efficiënt distributienetwerk op te bouwen waardeert. Voor Raben betekent de samenwerking met de keten een kans op ontwikkeling, nieuwe uitdagingen, maar ook grote voldoening dat zo'n bekend en gerespecteerd merk het vertrouwen in ons uitspreekt”, zegt Emiel Kriesels, Sales manager bij Raben Netherlands B.V.